NBS har en av skärgårdens finaste klubbholmar som ligger på nordligaste delen av Gällnö. I viken ligger du skyddad för alla vindar, utom möjligen mot hård nordväst.                                          

NBS har arrenderat Gränholmen sedan 50-talet och den gästas flitigt av våra medlemmar. Här trivs alla, stora som små och vi utvecklar klubbholmen varje år. 

Det finns en lång tilläggningsbrygga, fasta grillar, två bastuanläggningar, en stuga för övernattning, en stuga för ungdomar, badvik, sandstrand, sopmaja och mulltoaletter. Det finns en vattenpump som mest används för diskning.

Önskar ni hitta på något att göra finns det många möjligheter till detta. Det finns två optimistjollar, 2 kajaker och 8 SUP’ar, som du fritt kan låna. Ingen bokning av dessa är möjlig utan de lånas i mån av tillgänglighet. Nytt för i år är 1 stor SUP man kan vara var flera på! För de små finns leksaker vid stranden. En långpromenad till Gällnö Handelsboden & Café, en löprunda eller en kortare tur runt holmen är också populärt.

Viktigt att SUP´arna returneras till sin plats på land och att paddlarna läggs tillbaka i lådan! Tänk på att inte stå på SUP’arna på för grunt vatten då kölen går av på dem. Även leksakerna behöver läggas tillbaka i sin låda efter användning. Vi tackar för din hjälp att hålla ordning på klubbholmen.

Runt vår klubbholme finns fina fiskevatten för spöfiske. Glöm inte att ta med mask!
Redan på sensommaren finns även bär och svamp att plocka. Tips! Ta med färdiga tårtbottnar & grädde så slänger du enkelt ihop en tårta med färska egenplockade blåbär.

Kajutan

byggdes 2020 med stöd av SBU och är en stuga för våra ungdomar att vistas i.

Ruffen

Vi har dessutom en övernattningsstuga som heter Ruffen med en våningssäng (120 cm nere och 90 uppe) samt extrasäng (4 sovplatser totalt) om inte kojplatserna räcker till. Till sovplatserna finns täcke och kuddar. Det finns en kamin, gasolplatta, ett utrustat kök (dock ej rinnande vatten eller el) och diskmöjligheter/städ produkter. Hjälp oss att hålla Ruffen ren och snygg och putsa gärna fönster vid behov. Gå ej in med skorna. Torka av alla ytor efter användning av stugan.
OBS! MEDTAG EGNA SÄNGKLÄDER!!

Ruffen bokas i förväg via https://bas.batunionen.se/
Man kan boka max 3 dagar i rad under perioden juni, juli och augusti, övrig tid är det max en vecka man kan boka.

Klubbholmen är till för våra medlemmar. Om klubbholmen besöks tillsammans med dina vänner, ska vän båten ankra akter om din båt så att byggplatserna i första hand går till medlemmarna.

Det kostar 250 kr/natt som faktureras av kansliet när du bokat stugan via mejl och fått bekräftelse. Vid avbokning sker ingen återbetalning. Läs mer om vad som gäller på klubbholmen i hamnordningen.

Årliga aktiviteter på Klubbholmen är:

Holmansvariga:
Bruno Mårtensson, 0702-511 511, bruno.martensson@nasbyviken.se
Pelle Sarri, 0701-445 970, pelle.sarri@nasbyviken.se
Susanne Lindborg, 0733-106 654 susanne.lindborg@nasbyviken.se

klubbholmen@nasbyviken.se 

NBS Klubbholme Gränholmen
på Google: 59.414617, 18.663290
position: N 59°24’51.90, E 18°39’50.46

23 distansminuter från Näsbyviken på norra Gällnö.

Fler bilder från Klubbholmen