Aktiviteter

NBS har en kommitté för aktiviteter i klubben där Robert Westerlind är ansvarig. Vi behöver fler som engagerar sig i denna grupp. Maila aktiviteter@nasbyviken.se om du är intresserad av att delta i gruppen.

Utöver våra fasta aktiviteter nedan organiserar klubben flera utbildningar och föreläsningar.

Gullviverallyt

30 maj – 2 juni 2019 är det dags för nästa Gulliverally. Tävlingen går över fyra dagar med maximalt 110 deltagare.
I drygt 40 år har NBS varit med och arrangerat Gullviverallyt som är en eskaderkappsegling enligt SRS-systemet. Intresset är alltid väldigt stort. Anmälan görs på www.gullviverallyt.se.

Kasta loss på klubbholmen

Den 8 juni 2019 är det dags igen. Kasta Loss på Klubbholmen har blivit en tradition. Förra året kom 59 vuxna och 14 barn. 

Här är inbjudan till årets Kasta Loss. Du anmäler dig och din familj genom att skicka ett mail till aktiviteter@nasbyviken.se. Ange hur många vuxna resp. barn ni kommer med.

Seglarskolan

Den 14-18 juni 2019 arrangerar NBS tillsammans med Viggbyholms Sjöscoutkår seglarskola för klubbens barn mellan 8 och 15 år. Kursen genomförs under fem dagar mellan 9.00 och 16.00. Seglarskolan är väldigt populär och anmälan öppnar i mars. Vi räknar med att ha plats för 30 barn.  

Kräftjakten

Årets kräftjakt kommer att äga rum den 10 augusti. Detta är en mycket prestigeladdad klubbtävling som avslutas med kräftkalas på klubbholmens brygga och härlig samvaro.

2018 skiljde endast 5 sekunder mellan första och andraplatsen, detta efter 1,5 timmars segling. Mer information om årets kräftjakt kommer att läggas ut här.

Kräftjakten anordnas enligt SRS-systemet.

Resultat 2018

Banbeskrivning

Är du medlem i NBS och vill kappsegla? Viggbyholms Segelsällskap har bildats för att erbjuda seglare en möjlighet till deltagande i av SSF sanktionerade kappseglingar samt uppleva trevlig samhörighet med andra seglare. VhSS är medlem i SSF.  Föreningen har ett nära samarbete med Näsbyvikens Båtsällskap (NBS) och Viggbyholms Båtklubb (VBK). Se även www.viggbyholmsss.se/startsida/

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com