Aktiviteter

Vi har en grupp i styrelsen som fokuserar på aktiviteterna i klubben. Utöver arliga aktiviteter och festliga event arrangerar vi även mikroutbildningar och föreläsningskvällar.

Maila gärna till aktiviteter@nasbyviken.se för tips och förslag eller om du vill hjälpa till.

Städdagar

NBS städdagar har en lång tradition tillbaka. Vi umgås med våra klubbkompisar samtidigt som vi gör fint i Näsbyviken eller på Klubbholmen. Är man med och jobbar på någon av tillfällena nedan utgår inte den annars obligatoriska årliga städavgiften.

Städdagar som tillgodoräknas är:

Info kring respektive städdag och Kasta Loss kommer skickas ut via Nyhetsbrevet och på hemsidan i god tid.

Kasta loss på klubbholmen

Årlig kick-off av båtsäsongen som alltid går av stapeln i början av juni. Vi brukar bli ca 80 personer, stora som små, och programmet brukar starta strax efter lunch med fix på Klubbholmen, ibland sker en aktivitet för barn, gemensam bastu för damer respektive herrar, fördrink på bryggan, gemensam middag och dans på bryggan med trubadur. Det har varit otroligt roligt och uppskattat. Information skickas ut i början på året.

Gullviverallyt

Gullviverallyt är en familjekappsegling som går varje år vid Kristi himmelsfärd med segling runt hela Stockholms skärgård.

Midsommar

Midsommar har firats sedan många år på Klubbholmen. Vi klär stången tillsammans på förmiddagen (ta gärna med blommor hemifrån). Vi äter lunch  och middag tillsammans om man vill. Var och en ordnar dukning och mat själv. Efter lunchen dansas det kring stången och vi brukar få ihop några musikanter som sköter musiken. Tipsrunda och fiskdamm brukar ordnas. Och på kvällen brukar vi ha en gemensam skål innan middagen med prisutdelning för Tipsrundan.

Dagen efter brukar vi ha fisktävling för alla med prisutdelning.

Ungdom /Junior

SCOUTERNA

Idag är vi glada över att kunna inhysa Viggbyholms sjöscoutkår på vårt område. Över 100 scouter deltar i kårens verksamhet med ett båtbestånd av cirka 20 köl- och centerbordsbåtar. 

SEGLARSKOLA

Som ett led i båtsportverksamheten inom NBS inbjuder klubben till seglarskola i samarbete med Viggbyholms sjöscoutkår. Kursen genomförs av scouterna som har minst en vuxen seglingsledare på plats samt flertal äldre scouter som instruktörer.

Teori och praktik blandas med segling. Besättningarna till båtarna delas in efter kunskapsnivå i Optimist, Askeladden eller Två-Krona.

För barn mellan 8 – 15 år, gärna med någon erfarenhet av båtliv. Vi kräver simkunnighet på 200 m.

Anmälan görs via mejl till kansli@nasbyviken.se max 20 deltagare. Först till kvarn gäller. Bekräftad plats är bindande.

Avgift: 2 600:- seglarskolan och 200 kr i medlemsavgift.

Önskar deltagaren ha med en kamrat från icke medlems familj går det bra i mån av plats.

Anmälan och betalning görs av medlemmen. Betalning för seglarskolan sker genom fakturering via e-post. 

Datum: 15-19 juni 2024

Tid: 09.00- 16.00

Plats: Näsbyviken

Utrustning: Flytväst, praktiska kläder för växlande väder samt egen lunch.

Kräftjakt

NBS årliga kappsegling som genomförs inne på Stora Värtan. Efterföljande kräftkalas sker i klubbhuset i Näsbyviken. Samtliga medlemmar med eller utan båt är välkomna att delta på kräftkalaset.

NBS-Klubbhus, Näsbyvikens båthamn.

  • Kappseglingen sker enligt handicap SRS –utan undanvindssegel och bästa beräknad seglad tid i mål.
  • Vanliga sjövägsregler gäller, deltagare för inte nationalitetsflagga.
  • Tid enligt GPS (synkroniseras vid skepparmötet).
  • Varje båt tar sin egen målgångstid, för senare avstämning med målfartyget.
  • Första båt i mål agerar målfartyg tills samtliga övriga båtar gått i mål. Målfartyget noterar varje båts målgångstid.
  • Tävlande deltar helt på egen risk. NBS-accepterar inget ansvar för sak- eller personskador som någon råkat ut för i samband med före, under eller efter tävlingen.


Prisutdelning
:
Kommer genomföras i samband med kräftkalaset.

Bana
Banan kommer förläggas med start och målgång strax utanför Näsbyviken, med en banlängd på ca 7-9 nm runt Stora Värtan. Beräknad max seglingstid ca 2,5tim
Detaljerad banbeskrivning delas ut på skepparmötet.

Tävlingen kan eventuellt ställas in om tävlingsledningen bedömer att väderleksförhållandena är sådana att stor risk för person eller materiella skador på båtarna föreligger.
Bedömning görs i samband med skepparmötet.

Via email till: aktiviteter@nasbyviken.se  
För deltagare i kappseglingen ange: Fullständigt namn på skeppare inkl mobilnummer, båttyp, segelnummer samt båtens SRS-tal. Om du ej har ett enskilt anpassat mätbrev för din båt hittar du ditt SRS-tal på  https://matbrev.svensksegling.se/Home/BoatList

Efteranmälan kan göras till Robert Westerlind (073 786 96 94) vid NBS klubblokal.

Kurser

I land håller vi mindre informella kurser i Näsbyviken tex lackkurs. För Förarintyg, Kustskepparen, VHF eller boka en privatlärare på din egen båt hänvisar vi till de utbildningsföretag ni får rabatt till. Se rabattkod under medlemsförmåner.

Temakvällar

Framöver kommer vi försöka arrangera temakvällar  veckan 6 och vecka 46. Torsdagen i vecka 46 kommer handla om kapellvård.

Information kommer läggas ut på hemsidan med några veckors varsel. Kom gärna med egna förslag på föreläsningar.

NBS firar 90 ÅR - 2025

Vår anrika båtklubb fyller 90 år – 2025. Detta kommer vi såklart att fira. Hur, när och var återkommer vi med.

Under årsmötet fick medlemmar som vill vara med att planera firandet anmäla sig. Vi har nu ett grupp till detta och återkommer när det närmar sig med mer info.

Telefon: 0708-54 90 00
E-post: kansli@nasbyviken.se ekonomi@nasbyviken.se
Org.nr. 816000-1155