Utbildning och kurser

Som medlem i NBS har du rabatt på flera kurser inom båtlivet som arrangeras av olika aktörer.

15% Sjösportskolan

Vi har samarbete med Sjösportskolan där du som medlem har 15% rabatt på samtliga kurser.

Ange rabattkoden ”nasbyviken”

Båtkurs

Med vår rabattkod e rbjuder en 6 h kurs i din egen båt för dig som saknar praktisk erfarenhet eller som vill förbättra hur du manövrerar och lägger till. Med ökad kunskap och trygghet får du en fantastisk frihetskänsla på sjön.

Ange rabattkoden ”nasbyviken” för 500 kr rabatt

15% Navigationsskolan

Online-utbildningar inom navigation och sjömanskap.

Ange rabattkoden ”NBS” vid beställning

Svensk Båtutbildning

Kurser för förarintyg, båtpraktikintyg, kustskepparintyg och SRC (VHF-intyg).

I samarbete med Svensk Båtutbildning erbjuder vi nu våra medlemmar 20% rabatt på kurs för Förarintyg som sker på egen hand eller lärarlett på distans.

Så här gör du: 

 

Som medlem i NBS har du rabatt på flera kurser inom båtlivet som arrangeras av olika aktörer.

Vi har samarbete med Sjösportskolan där du som medlem har 15% rabatt på samtliga kurser, ange rabattkoden ”nasbyviken” https://www.sjosportskolan.se/fritid/kursutbud/

Du har även rabatt på batkurs.nu som erbjuder en 6 h kurs i din egen båt för dig som saknar praktisk erfarenhet eller som vill förbättra hur du manövrerar och lägger till. Med ökad kunskap och trygghet får du en fantastisk frihetskänsla på sjön. Boka kurs på info@batkurs.nu Ange kod Näsbyviken så erhåller du 500 kr i rabatt. https://youtu.be/RfurymBKwQY.

Vidare har NBS-medlemmar 15 % rabatt hos Navigationsskolan. De erbjuder online-utbildningar inom navigation och sjömanskap. Boka via https://navigationsskolan.se/ och ange NBS vid beställning. Tel: 0725-05 09 05 eller mail hej@navigationsskolan.se om du har frågor om utbildningarna.

NBS-medlemmar har även rabatt hos Svensk Båtutbildning, de har kurser för Förarintyg, Båtpraktikintyg, Kustskepparintyg och SRC (VHF-intyg).

I samarbete med Svensk Båtutbildning erbjuder vi nu våra medlemmar 20% rabatt på kurs för Förarintyg som sker på egen hand eller lärarlett på distans. Så här fungerar det: 

  • Du bokar kursen på Båtutbildning.se/
  • Maila medlemsnummer till info@batutbildning.se för att få rabatten
  • Svensk Båtutbildning skickar den information, inloggningsuppgifter samt litteratur och material 
  • Du bokar examination, skriver provet och får ditt intyg

 

Båtmekaniker kurs

Det var flera som frågade om kursen kommer gå igen och JA vi har bokat upp Marcus igen 26-27 november 2022!

Båtmekanik kursen där du lär dig grunderna i båtmeck, ökar din självständighet och trygghet ombord och får kunskaperna du behöver för att kunna ta båtmekanikerintyget!

Den 26-27 november hålls kursen, där du under två dagar får chansen att lära dig att lösa enklare fel och förebygga motorstopp med exempelvis impellerbyte, filterbyten och luftning av dieselmotor. Utöver motorkunskap får du även lära dig mer om ellära, styrning och dess reglage, installation av toaletter och bordgenomföringar. Vi går även igenom en praktisk checklista för en säker och välskött båt och vad som behöver göras under olika delar av året, samt vilka verktyg och reservdelar som är bra att ha.

Visst låter det coolt att kunna allt detta på egen hand? Kunskap om meck är även en viktig säkerhetsfråga som ger större självständighet och trygghet på sjön, för dig och dina kära. En billig livförsäkring!

Kursen leds av veteranen Marcus Moberg, med mångårig erfarenhet att hålla den här kursen. Marcus kommer från Amfibiebataljonen som båtchef och maskinist. Han har livslång erfarenhet av skötsel, underhåll och reparationer av fritidsbåtar och är auktoriserad säkerhetsbesiktningsman.

Denna exklusiva kurs har ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller! Läs mer nedan om hur du anmäler dig!

ALLT DU BEHÖVER VETA

När?

26-27 november klockan 9:30-16:30

Var?

Lillängsdal, Ingarö. Kursen hålls utomhus vid Marcus genuina ”Mulle Meck Verkstad´”. Oömma och varma kläder rekommenderas.

Kostnad?

Vi har möjlighet att erbjuda denna kurs till våra medlemmar för ca 1 500 kronor! (priset kan bli lägre ju fler som anmäler sig) Kostnad för kursmaterial (300kr, kan köpas på plats) och examination (450 kr, betalas direkt till NFB godkänd examinator vid examinationstillfället) tillkommer.

För vem?

Alla NBS medlemmar med familjer, inga förkunskaper behövs.

Hur bokar jag?

Kursen har ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller! Intresseanmälan görs i till aktiviteter@nasbyviken.se, vi återkommer inom en vecka med om du har fått plats eller inte.

Avbokningsregler

Det finns generellt ingen möjlighet till återbetalning av kursavgiften om man får förhinder, däremot går det bra att överlåta sin plats till valfri NBS medlem och vi hjälper gärna till att förmedla kontakt med personer som står i kö till eventet.

Frågor?

Mejla till aktiviteter@nasbyviken.se

Förutom Mekaniker kurs finns det andra populära kurser för barn/ungdomar/vuxna som ni anmäler er till på egen hand:


Vi har bland annat samarbete med Sjösportskolan där du som medlem har 15% rabatt på samtliga kurser, ange rabattkoden ”nasbyviken”  https://www.sjosportskolan.se/fritid/kursutbud/De flesta av följande kurser erbjuds varje månad:


Kustskepparintyg Direkt (Förarintyg och Kustskepparintyg i ett svep)
Förarintyg Ungdom,
Tjejkurser
VHF/SRC
Manövrera och Lägga Till (Lär dig göra en säker och snygg tilläggning med motorbåt eller kölbåt)
Manöverintyg/Högfartsintyg (Kör en båt snabbt och säkert både i hamn och till sjöss)
Din Egen Båtlärare (Varför inte ge bort i julklapp en privatlärare på din egen båt)
 
Hälsningar aktivitetsgruppen

Telefon: 0708-54 90 00
E-post: kansli@nasbyviken.se ekonomi@nasbyviken.se
Org.nr. 816000-1155