Utbildning och kurser

Som medlem i NBS är du välkommen att delta i de kurser vi arrangerar:

Kustskepparintyg, flera tillfällen

NBS, i samarbete med Sjösportskolan, erbjuder kurs för kustskepparintyg. Det är en fördjupande navigations- och sjösäkerhetsutbildning där du lär dig att hitta rätt även om det är mörkt eller om du inte ser land. Det är också en av Sjösportskolans roligaste kurser, och med kustskepparintyget avklarat finns det få som kan slå dig på fingrarna gällande navigationskunskaper.

Kursen pågår en helg från kl. 09 till 18 varje dag, inklusive det avslutande förhöret. Har du bokat Båtpraktik Mörker genomförs den när mörkret fallit, på antingen första eller andra kurskvällen.

Vid följande datum finns platser tillgängliga:
25-26 april
27-28 april
16-17 maj
6-7 juni
8-9 juni
27-28 juni

Denna kurs bokar du direkt hos Sjösportskolan, Jesper Andersson, stockholm@sjosportskolan.se, 070-614 80 61) och betalar direkt till dem. Med rabattkoden näsbyviken får du som medlem i NBS 15 % rabatt.

Förarintyg 18-19 april 2020

Förarintyget, eller Skärgårdsskepparexamen, är ofta första steget i båtkarriären. Det är också en av Sjösportskolans roligaste kurser, med mycket praktik. Kursen pågår från kl. 09 till 18 varje dag, inklusive det avslutande förhöret.

Första dagen kommer vi gå igenom vad som gör en båt sjövärdig. Det handlar bland annat om vilken utrustning man bör ha med sig, hur den används, hur man navigerar med sjökort och plotter, men även om vilka regler som gäller på sjön.

Andra dagen kommer vi prata väder och sjömanskap. Vi ger oss också iväg på kursens höjdpunkt, båtpraktikturen! Innan det riktiga förhöret kommer vi också hinna med ett övningsprov. Det avslutande förhöret kostar 500 SEK, och betalas med Swish direkt till förhörsförrättaren. Har du inte en blå intygsbok sedan tidigare så kostar den 50 SEK.

Till kursen vill vi att du tar med dig oömma kläder efter väder, flytväst får du låna. Vi kommer också, till förhöret, vilja se din legitimation.

Kursmaterial som du beställt delas ut under kursen. Det går också bra att köpa på plats. Det du behöver är en lärobok, Övningsbok öst, Övningssjökort 616/6163, passare, transportör och linjal.

Kurslokalen ligger på Stockholmsvägen 34 i Stocksund. Fri parkering med P-skiva. Reser du kollektivt kan du ta Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus eller buss 601 mot Svalnäs till hållplats Sjöstigen.

Fika, i form av uppiggande kaffe med något blodsockerhöjande, bjuder vi såklart på under kursen. Till lunch finns flera bra restauranger i området, samt även kyl och mikro för medhavd mat.

Tidpunkt: tid 18-19 april kl 9-18 (kurstillfället 4-6 är fullbokat)
Kostnad: 1000 kr/deltagare kursavgift (subventionerad av NBS. Kostnad för kursmaterial (595 kr) och examination (500 kr) tillkommer
Anmälan: maila aktiviteter@nasbyviken.se, ange datum 16-18 april

För frågor om kursen, kontakta Jesper Andersson 070-614 80 61