Hej alla Näsbyvikare!

Nu står julen för dörren och det är dags att summera ytterligare ett händelserikt år för vår fina båtklubb. Vi har genomfört aktiviteter för både nytta och nöje, precis som det ska vara.

Många aktiviteter till sjöss och i land

Vi kickade igång båtsäsongen med Kasta Loss. Vi firade midsommar, hade fisketävling, genomförde segeltävlingen Kräftjakten med efterföljande kräftskiva.  Vi genomförde också seglarskola och ordnade olika föreläsningar, bland annat med Oceanbird. För att bara nämna ett axplock av allt kul som hänt.

Klubbholmen blir bara bättre och bättre

Vi har fortsatt rusta upp klubbholmen. I år har vi bland annat installerat el i båda våra bastuanläggningar samt stugorna Ruffen och Kajutan med hjälp av solceller. Sedvanligt vårröj och höströj har också genomförts under året.

Under Kasta Loss fick den ena bastun rejält med kärlek. Tänk vad många kan åstadkomma tillsammans. Resultatet blev häpnadsväckande.

I hamnen händer det också saker

I hamnen har vi genomfört två städdagar med riktigt bra uppslutning. Det var knappt så hamburgarna räckte till, men fint blev det.  

Arbetet med att säkerställa säkra lyft av master inne i masthuset under vaktlokalen blev klart. Detta efter att en medlem lagt in en motion om att få detta verkställt. En bra påminnelse om att det lönar sig att engagera sig och lägga motioner på saker man vill förbättra! Håll koll på möteskalendern om ni vill vara med i diskussionen!

Just nu jobbar vi på med planeringen av en ny kajkran samt ny mastkran. Mer information om det kommer.

Tack för allt engagemang 

Tack alla medlemmar som bidrar till att Näsbyvikens båtsällskap är en så trevlig båtklubb! Särskilt tack till alla er som engagerar er i alla projekt vi genomför!

Vi i styrelsen och på kansliet önskar er en riktigt härlig jul- och nyårshelg! Hoppas att ni får många båtprylar i paketen!

God Jul & Gott Nytt År önskar,

Styrelsen Näsbyvikens Båtsällskap

PS Titta till er båt nu under julledigheten. Det har både blåst och snöat en hel del, och båtarna behöver bli ompysslade ibland DS 😊