Hej alla medlemmar! Här kommer senaste nytt från NBS.

Mätning av gifter i bottenfärg

Under vintern så har vi mätt cirka 230 båtar, dvs. alla båtar på land till och med årsmodell 2000. Vi har identifierat ca 25 båtar med TBT (tributyltenn). Alla medlemmar med TBT på sin båtbotten har kontaktats och vi kommer att bjuda in till 2 tillfällen under våren för att informera om hur man ska sanera sin båt och vad vi i NBS kan stötta med.  De båtar som mätts kommer att få en faktura på mätningen. När den är betald kommer du att få ditt mätbrev mejlat från kansliet.

Nya bomflöten

Vi har nu slutfört årets uppdatering av bomflöten, HAMNAB har gjort ett jättejobb med att byta ut dem. Alla bommar på bryggorna 5–7 har nu den nya modellen av bomflöten.

Blåst och trasiga presenningar

Januari har inneburit mycket blåst och trasiga presenningar. Har ni inte hunnit titta till er båt så gör det så snart ni kan. Det är många täckställningar och presenningar som behöver tillsyn.

Gullviverallyt är tillbaka

Efter att ha tvingats till paus i två år på grund av pandemin siktar vi nu återigen på att kunna genomföra kappseglingen Gullviverallyt, som NBS arrangerar tillsammans med Viggbyholms seglarsällskap.

Årets rally går av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen 26–29 maj. 

Det är en mycket populär kappsegling med fokus på både kappsegling under dagen och hamnaktiviteter på kvällarna.  Vore härligt med fler deltagande båtar från NBS än vi haft tidigare år. Är du intresserad av att delta så häng på låset när anmälan öppnar den 15 februari. Läs mer på www.gullviverallyt.se där du redan nu kan förregistera dig. 

Har du en motorbåt, då kanske du ändå kan delta. I år letar vi efter ytterligare en funktionärsbåt. Intresserad? Kontakta stina@gullviverallyt.se

Sjösättning 2022

Det kan kännas långt till våren – men datumen för sjösättning är klara. Vi kommer att sjösätta under helgen 23-24 april och helgen 30 april-1 maj. Klicka på länken nedan för att se just när du ska sjösätta din båt https://usercontent.one/wp/www.nasbyviken.se/wp-content/uploads/2021/11/Program-sjosattning.pdf?media=1714484064