Styrelsen för NBS har beslutat att tillsvidare stänga bastu och övernattningsstuga på klubbholmen då smittspridning i dessa inte kan förhindras. Vi följer generella riktlinjer som upprättats i liknande organisationer såsom exempelvis Skärgårdsstiftelsen. De som har bokat och betalat för övernattningsstugan ombedes att kontakta kansliet för återbetalning.

NBS kommer ej heller att arrangera midsommarfirande, detta då vanligen fler än 50 personer deltar. Det beslutades även att ställa in det planerade 85-års firandet den 29:e augusti.

Klubbholmen är tillgänglig för NBS medlemmar och vi ber alla att vara noga med handhygien och respektera avstånd på 2 meter. Vidare bör naturligtvis inte personer som uppvisar sjukdomssymptom vistas på klubbholmen.

Det är naturligtvis mycket tråkigt att dessa orostider påverkar vår verksamhet i denna omfattning. Trots detta ger båtlivet oss en möjlighet att vistas i Coronafria miljöer och samtidigt ha fantastiska upplevelser.  Vi hoppas också på ditt medhåll i de beslut som fattats. Alla har vi ett ansvar att minimera risker för smittspridning.

Det absolut viktigaste är eget ansvar – självklart ska vi försöka umgås så mycket vi kan samtidigt som vi ägnar varandra och vår omgivning omtanke.

Vi önskar alla NBS-medlemmar en härlig båtsommar.